Menu
Menu

Tarım

Pamuk

İlçemiz ovasında yaygın bir üretimi olan pamuk, ilçemiz ekonomisine de büyük katkılar sağlamaktadır. İlçemizden ülkemizin birçok yerine dağıtımı yapılan Pamuk, tekstil alanında yoğun olarak kullanılmaktadır.

Pekmez

Pekmez üzüm gibi tatlı meyvelerin ezilerek kaynatılması ile üretilen, yoğun ve tatlı bir şuruptur. İlçemizde genellikle Bağcılar Mahallesinde mahalle halkı tarafından üretimi sağlanmaktadır. Enerji vermesi, iştah açması belirgin özelliklerindendir. 

Çam Fıstığı

Çam fıstığı (Güner içi), fıstık çamının (Pinus pinea) kozalaklarından çıkarılan sert kabukların kırılması sonucu elde edilen ve besin değeri oldukça yüksek bir besin maddesidir. Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m'ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür. Kozalak üretimi 20 yaşından sonra başlar.
Yenilebilir ve yüksek ticari değeri olan bir tohumdur. Türkiye'de Aydın, Muğla ile İzmir'de üretimi yapılmaktadır.
Türk mutfağında pilav, dolma ve helvanın bir malzemesi olarak kullanılır.