Menu
Menu

Başkan Kaplan, yatırım turunda müjdeli haberi verdi

Yazdır / Tarih: 2023-01-06
Başkan Kaplan, yatırım turunda müjdeli haberi verdi

-Başkan Kaplan, yatırım turunda müjdeli haberi verdi

"Koçarlı KYK Yurdu Kapasitesi 804’e çıkartıldı”

Kamu ve Belediye yatırımlarıyla köklü değişim yaşayan Koçarlı’da hizmetleri ardı arkası kesilmiyor.  
 
Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli ve Gençlik Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ile birlikte Gençlik Spor Bakanlığı ve Koçarlı Belediye işbirliğiyle yapımı devam eden yatırımları yerinde incelediler.

Yapımına kısa süre önce başlayan, Nisan ayında yapımı tamamlanarak faaliyete geçirilecek olan ve yaklaşık 140 Milyon TL’lik yatırımlarıyla KYK Yurdu, Gençlik Merkezi ve Kapalı Spor Salonu inşaatlarını inceleme sırasında Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, 480 öğrenci kapasiteli KYK Yurdunun 804 öğrenci kapasitesine çıkartıldığının müjdesini verdi. 

Bakan Kaplan, “KYK Yurdumuz kapasite artırımına gitti. 804 öğrenci kapasitesine çıkartıldı. Koçarlı’daki öğrencilerimizin yüzde 70’ini barınacak bir ortamı sağlamış olacağız. Koçarlı esnafına da ciddi bir katkı sağlayacak.” dedi.

YATIRIMLARIMIZI SAYMAKLA BİTİREMEYİZ

İlçeye yapılan yatırımları kısa sürede saymakla bitiremeyeceklerini ifade eden Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “20 milyonluk yatırım ile Kapalı spor salonumuz nisan ayında inşallah açılışını yapacağız. Gençlik merkezimizde yaklaşık 10 Milyonluk bir yatırım onun da nisan ayında açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

KYK YURDU KAPASİTESİ 480’DEN 804’E ÇIKARTILDI

90 milyonluk devasa bir KYK Yurdu inşaatının devam ettiğini ve yerinde incelediklerini söyleyen Başkan Kaplan, “Müjdeli bir de haber vermek istiyorum. KYK Yurdumuz kapasite artırımına gitti. 804 öğrenci kapasitesine çıkartıldı. Koçarlı’daki öğrencilerimizin yüzde 70’ini barınacak bir ortamı sağlamış olacağız. Koçarlı esnafına da ciddi bir katkı sağlayacak. Bu projelerde Cumhurbaşkanımızın, Bakanlarımızın, Milletvekillerimizin, kamunun desteği çok fazla. Biz sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız destekler ile bu işleri yapıyoruz. Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin. Belediye olarak ta gerek imar gerek çevre düzenlemesi olarak üzerimize düşen görevleri arkadaşlarımız yapıyorlar. Müteahhit firmalarımızda bizlerle birlikte Koçarlı’ya hizmet etme adına yarışıyorlar. Koçarlı’ya ne yapsak azdır, her şey yakışır. Koçarlı’da sadece bugün incelediğimiz 3 proje olan Gençlik merkezi, Kapalı Spor Salonu ve KYK Yurdu yatırımları 120 milyon TL’lik yatırım. Çevre düzenlemeler ile birlikte 140 Milyon’u buluyor. Daha birçok yatırımı Koçarlı’ya kazandırıyoruz. Saymakla bitiremeyiz” diye konuştu.

KOÇARLI’DA BÜYÜK DEĞİŞİM YAŞANIYOR

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, yatırım incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada, Merkezi yönetimin planlamaları ile Koçarlı’da ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizerek,  “KYK Yurdumuz Nisan ayında teslim edilecek. Daha önce 480 kapasiteye çıkarttığımız yurdumuz yeni düzenlemeler ile 804 öğrencimizi ağırlayacak duruma getirildi. Ciddi bir kapasite artışı var. Koçarlı’mıza güzel bir yatırım oldu. Devletimiz sağ olsun” dedi.

KOÇARLI İLÇELER ARASINDA 2 KAPALI SPOR SALONU OLAN BİR İLÇE OLACAK

Koçarlı’da yapımı devam eden yeni Kapalı spor salonunun temelini attıklarını Nisan ayında teslim edileceğini söyleyen Milletvekili Yavuz, “KYK Yurdumuzu, Kapalaı Spor Salonumuzu ve Gençlik Merkezimizi ziyaret ettik. Projeler hızla devam ediyor ve zamanında teslim edilecek. Gençlerimizin ve Koçarlı’da yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kapalı spor salonumuzda ilçemizin 2. Spor salonu olacak, eski salonumuzun da eksiklikleri tamamlanacak. Çünkü Koçarlı sporu seven bir ilçe. Aydın’da hiçbir ilçe de 2 tane spor salonu yok. İkisi de hayata geçirilecek ve halkımızın hizmetine sunulacak. Nisan ayında biz Koçarlı’da büyük bir değişimi göreceğiz. Rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes’in ilçesi olma yolunda adına yakışır bir ilçe oluyor” dedi.

Diğer Haberler